Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorost na mezinárodním turnaji v Mělníku

08.04.2019 | Lenka Macáková

V závěru sezóny měl Dorost na pořadu mezinárodní víkendový turnaj v Mělníku.

Účast byla velice kvalitní ve složení dvou celků ze Švédska, akademie Nord Okanagak a taktéž české týmy( Lomnice nad Popelkou, Benátky nad Jizerou, Česká Lípa).

 

Turnaj měl vysokou úroveň a sloužil pro celkové srovnání výkonů všech týmů! Naši dorostenci do turnaje vlétli hned na první tým ze Švédska (Tyresö Hanviken ), který byl ročníkově jasně starší (ročníky 2003 a pár hráčů narozených 2002 ). Bez bázně a hany jsme byli v úvodu zápasu aktivnější a v podstatě do poloviny zápasu dorostenci dvakrát vedli. Do poslední třetiny se šlo se smírným skóre. Rozhodnutí padlo v průběhu tří minut, kdy Švédský celek potrestal dvě naše hrubé chyby a prohra 5:3!

 Další zápas v programu byl v tomto dni až poslední a podepsalo se to na výkonu týmu, který proti Lomnici nebyl tak aktivní a hra byla neurovnaná. Soupeř toho náležitě využil a prohra 7:1 jasně ukázala, že turnaj není jen o jednom zápase. Prověří tým jak po fyzické stránce, tak i po té morální. První den za námi!

 Další den dopoledne nás čekal druhý celek ze Švédska( HC Köpings), který byl ještě silnější. Panovala obava, že průběh zápasu bude jasný, ale musím uznat, že výkon kluků hodnotím zatím jako jeden z nejlepších v této sezóně!

Vývoj utkání byl podobný výkonu z prvního utkání, kdy jsme vedli. Hra se ubírala ve vysokém tempu na obě strany. Bohužel v závěru utkání se projevila fyzická převaha a herní vyzrálost soupeře. Prohra 2:1 nás sice mrzí, ale poklona od švédských trenérů vůči týmu byla motivující do dalšího duelu!

 Ve druhém zápasu nás čekal nejsilnější a pozdější vítěz turnaje Nord Okanagak. Tento tým jasně dominoval ve všech herních činnostech a věk jasně ukazoval vyspělost, která byla v průběhu celého zápasu. Kluci po dobrém výkonu z předešlého utkání to sice nevzdali, jenže boj s Davidem a  Goliášem tentokrát pro kralupské nevyšel 6:1 prohra.

 V závěrečném dni turnaje los jasně ukázal, že se porveme o poslední místa v tabulce. Brzy ráno jsme změřili síly se svým tradičním soupeřem z České Lípy. Kluci si jasně uvědomovali, o co v tomto duelu půjde. První třetina byla jednoznačná pro naše barvy. Vedení 2:0 bylo zasloužené, možná mohlo být ještě výraznější. To se v dalších minutách potvrdilo, protože soupeř se po první třetině vzchopil a vyrovnal hru. Zápas nabyl na dramatičnosti, a protože dorostenci neubránili výsledek v poslední minutě utkání při power play, rozhodovaly nájezdy. Systém turnaje na nájezdy byla náhlá smrt. V nájezdech byli náš brankář a střelec Pavel Pišinger stoprocentní a vítězství nás posunulo o boj o 5.- 6.místo  turnaje, kde jsme opět změřili síly s Lomnicí nad Popelkou.

 Zápas byl vyrovnanější proti prvnímu duelu, jenže kluci hráli těsně po sobě a projevila se celková únava z turnaje a prohra 5:1, Kralupské barvy posunula na celkové 6. místo.

 Výsledek turnaje hodnotím celkově pozitivně, jelikož jsme nastupovali proti ročníkově starším celkům. Kluci svými výkony ukázali, že jejich progrese v tomto roce byl výrazná a věřím, že další postupné kroky ke zlepšení výkonosti je  pro ně motivací do další sezóny.

 

Trenér dorostu Martin Dufek

 
Utkání A-tým
Muži | středa 22.11.2023, 18:00
HC Stadion Vrchlabí - HK Kralupy nad Vltavou
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
 
Muži | sobota 18.11.2023, 15:00
MOSTEČTÍ LVI - HK Kralupy nad Vltavou
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
 
Muži | středa 15.11.2023, 18:30
26. kolo
2:3
HK Kralupy - HC Příbram
 
Utkání mládeže
Junioři | neděle 11.02.2024, 17:45
26. kolo
0:0
HC Mělník - HK Kralupy
 
Dorost | neděle 19.11.2023, 16:40
14. kolo
6:1
HK Kralupy - HC Roudnice
 
Starší žáci | neděle 19.11.2023, 11:25
13. kolo
HK Kralupy - Slavia Praha
 
Partneři
Škola hokejových talenů
Pojď hrát hokej
Aktuální články
Venkovní sérii zakončí naše áčko středeční odvetou ve Vrchlabí

Nelichotivou sérii porážek se naše áčko pokusí ve středu večer zlomit v posledním listopadovém venkovním utkání na ledě Stadionu...

 
Dorost o víkendu 1:1

V sobotu po dobrém výkonu prohra ve Slaném, v neděli jednoznačné vítězství nad Roudnicí 

 
Tři body Venci Zídka na výhru v Mostě nakonec nestačily

16. druholigové kolo zavedlo naše áčko ke třetímu listopadovému venkovnímu zápasu do Mostu, kde se rvalo o ukončení nelichotivé série...

 
Junioři vyhráli v Černošicích
 
Áčko vyráží za odvetou do Mostu, dokáže Lvy obrat o další body?
 
První Příbram v Kralupech musela dotahovat, nakonec bere těsné vítězství
 
Nabitý víkend SŽ B
 
Středeční předehrávka s atraktivním soupeřem, do Kralup míří první Příbram!
 
V sobotu povinné vítězství, v neděli prohra
 
Oslabené áčko v Chebu neuspělo
 
 
© eSports s.r.o. & HK Kralupy nad Vltavou RSS