Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

MŽ reprezentovali v Ostrově

16.04.2019 | Lenka Macáková

Mezinárodní turnaj Mladších žáků

Poslední kategorií, která v letošní sezoně bojovala o medaile byli mladší žáci. Během víkendu 13. a 14. 4. 2019 jsme se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Ostrově s mezinárodní účastí.

Čekal nás velmi náročný program. V sobotu ráno se konal slavnostní zahajovací ceremoniál. Po téměř tříhodinové pauze (které byly takřka pravidelností mezi našimi zápasy) jsme konečně vstoupili do turnaje. Turnaj se hrál systémem 2x10 minut. Za každou vyhranou polovinu se počítaly dva body do celkové tabulky. Start jsme pořádně zaspali. Mdlý výkon na soupeře ze Zbraslavi nestačil a byly z toho dvě porážky. Po tomto utkání a krátké poradě
kluci zmobilizovali síly a postavili se silnému soupeři z Brna. Utkání bylo velmi kvalitní a vyrovnané do posledních sekund. Nakonec z toho pro nás byla jedna výhra a remíza. Poté nás čekal první mezinárodní soupeř. Německý tým Bavaria Lions. Utkání měli kralupáci celou dobu pod kontrolou a do tabulky jsme připsali dvě vítězství! Na závěr dne se proti nám postavil nejlepší tým turnaje – Hvězda Praha. V první polovině jsme soupeře potrápili, ale nakonec z toho byly dvě jednoznačné porážky. Po utkání jsme se přesunuli na penzion, kam jsme dorazili ve 21:15.

Rozlosování bylo kruté. V neděli budíček v 5:45 a v 7:30 už stojíme na ledě proti klatovským kamarádům ze společně sdílené šatny. Soupeř turnajem procházel velmi hladce a ani my jsme pro něj nebyli překážkou. Dvě jasné porážky nám otevřely oči a dodaly motivaci do zbytku turnaje. Dalším vyzyvatelem byly slovenské Topolčany. Naši bojovníci měli po celé utkání herní převahu a soupeře nepouštěli ze třetiny. Bohužel se nedařilo šance proměnit a soupeř trestal. První polovina skončila 0:0 a ve druhé Topolčany ze dvou ojedinělých šancí skórovaly. Poslední tři minuty jsme hráli bez brankáře a se šesti muži v poli jsme dobývali slovenskou svatyni. Snížení bohužel přišlo až třicet sekund před koncem a na vyrovnání už nebyl čas. V polovině druhého hracího dne nás vyzvali domácí Karlovy Vary. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané a rozhodly chyby na naší straně. Výsledkem byla remíza a porážka. Předposledním soupeřem byla pražská Slavia. Jeden z největších favoritů turnaje. V první polovině protivník hru ovládal a zvítězil. Druhá část duelu bylo diametrálně odlišná. Zlepšený výkon hráčů v modrých dresech přinesl ovoce a vedení 1:0, které jsme po skvělé defenzivě udrželi až do konce! Tato porážka pro Slavii nakonec znamenala ztrátu stříbrné pozice. V posledním utkání sezóny jsme změřili síly s německým Chemnitzem, největším outsiderem turnaje. Po kvalitně odehrané druhé polovině utkání jsme získali tři body za remízu a výhru.

V pořadí turnaje jsme obsadili konečné 7. místo. Potěšením je, že kromě dvou utkání proti nejlepším mužstvům turnaje, jsme odehráli vyrovnané zápasy a ve všech jsme sahali po bodech.

Turnaje se zúčastnila většina hráčů (i oba brankáři), kteří v sezóně nastupovali za B tým mladších žáků. Kluci si dokázali, že mohou hrát i proti hráčům, kteří hrají vyšší žákovskou ligu. Na druhou stranu nám zápasy ukázaly naše nedostatky, na kterých budeme od května dále pracovat.

Chtěl bych poděkovat rodičům, kteří s námi strávili celý turnaj a podporovali tým na ledě i mimo něj. Atmosféra kolem našeho mužstva byla opravdu výborná a získávali jsme pochvalu za předvedenou hru i ze strany trenérů soupeřů.

Děkuji všem hráčům za účast v turnaji, za jejich předvedené výkony a za jejich přístup v utkáních i mimo led. Turnaj se povedl a teď už se můžeme těšit na vstup do nové sezóny!
Díky kluci!

Jakub Kaprál

SESTAVA HKK:
Hlávka, Hanousek – Šimral, Verbeščuk, Pavlis, Novák, Grosse – Cozl, Tobiška, Stýblo,
Haškovec, Turba, Soukup a Jiřík.

VÝSLEDKY HKK:                                                   

HKK – Zbraslav              0:2, 0:2                                             
HKK – Warrior Brno       0:0, 1:0                                             
HKK – Bavaria Lions      2:0, 2:0                                            
HKK – Hvězda Praha     1:4, 0:5                                              
HKK – HC Klatovy          0:4, 0:4                                             
HKK – Topolčany            0:0, 1:2                                            
HKK – HC Energie KV    0:0, 0:2                                            
HKK – HC Slavia             0:4, 1:0                                             
HKK – Chemnitz             0:0, 3:0

POŘADÍ TURNAJE:

1. HC HVĚZDA
2. HC KLATOVY
3. HC SLAVIA
4. HC ZBRASLAV
5. WARRIOR BRNO
6. HC ENERGIE KV
7. HK KRALUPY
8. BAVARIA LIONS
9. TOPOLČANY
10. CHEMNITZ                                             
                                                                                          

 
Utkání A-tým
Muži | středa 22.11.2023, 18:00
HC Stadion Vrchlabí - HK Kralupy nad Vltavou
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
 
Muži | sobota 18.11.2023, 15:00
MOSTEČTÍ LVI - HK Kralupy nad Vltavou
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
 
Muži | středa 15.11.2023, 18:30
26. kolo
2:3
HK Kralupy - HC Příbram
 
Utkání mládeže
Junioři | neděle 11.02.2024, 17:45
26. kolo
0:0
HC Mělník - HK Kralupy
 
Dorost | neděle 19.11.2023, 16:40
14. kolo
6:1
HK Kralupy - HC Roudnice
 
Starší žáci | neděle 19.11.2023, 11:25
13. kolo
HK Kralupy - Slavia Praha
 
Partneři
Škola hokejových talenů
Pojď hrát hokej
Aktuální články
Venkovní sérii zakončí naše áčko středeční odvetou ve Vrchlabí

Nelichotivou sérii porážek se naše áčko pokusí ve středu večer zlomit v posledním listopadovém venkovním utkání na ledě Stadionu...

 
Dorost o víkendu 1:1

V sobotu po dobrém výkonu prohra ve Slaném, v neděli jednoznačné vítězství nad Roudnicí 

 
Tři body Venci Zídka na výhru v Mostě nakonec nestačily

16. druholigové kolo zavedlo naše áčko ke třetímu listopadovému venkovnímu zápasu do Mostu, kde se rvalo o ukončení nelichotivé série...

 
Junioři vyhráli v Černošicích
 
Áčko vyráží za odvetou do Mostu, dokáže Lvy obrat o další body?
 
První Příbram v Kralupech musela dotahovat, nakonec bere těsné vítězství
 
Nabitý víkend SŽ B
 
Středeční předehrávka s atraktivním soupeřem, do Kralup míří první Příbram!
 
V sobotu povinné vítězství, v neděli prohra
 
Oslabené áčko v Chebu neuspělo
 
 
© eSports s.r.o. & HK Kralupy nad Vltavou RSS