Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Třetí třída - ohlédnutí za sezónou 2016/17

25.04.2017 | HKK

Příští týden už se rozbíhá příprava na novou sezónu a je tedy nejvyšší čas se ohlédnout zpět. Tentokrát s trenérem "bývalé" třetí třídy Jakubem Kaprálem.

HK Kralupy: Sezóna skončila, dala by se zhodnotit třemi větami?
Jakub Kaprál: Celkem jsme odehráli téměř 90 zápasů, to hráčům velmi pomohlo. Získali herní praxi a herní sebevědomí. Dokázali jsme hrát herně vyrovnané zápasy s drtivou většinou soupeřů, a to jsme jich potkali 39 různých.

HKK: Nastal, podle Vás, v sezóně nějaký "zlomový" okamžik?
JK: Podle mě u nás došlo ke dvěma důležitým momentům. Ten první nastal někdy na přelomu října a listopadu, kdy náš realizační tým rozšířil pan Šuhajda. Od té doby mě, panu Šimralovi a panu Turečkovi s dětmi velmi pomáhal. Přinesl spoustu zajímavých postřehů, které se nám osvědčili. Druhým zlomovým bodem bych označil období po Vánocích. Od té doby hráči začali hrát tak, jak jsme si představovali. Pochopili, co po nich chceme a navykli si na to. I když u dětí je výkonnost velmi kolísavá a někdy to trošku skřípalo, tak druhá polovina byla určitě herně lepší než první.

HKK: Čeho si nejvíce ceníte na dosažených výkonech Vaší kategorie a kde jste „očekával více“?
JK: Mám radost z předváděné hry ve druhé polovině sezóny. Podle mě došlo u hráčů k velkému hernímu růstu. Podařilo se nám dostat hru "do pohybu". Během utkání jsme hodně bruslili, jak s pukem, tak i bez puku. Do většiny hráčů se nám podařilo dostat herní sebevědomí, které je nesmírně důležité. Nikdo se nebál hrát s pukem, hráči se snažili přejít přes soupeře kličkou a neodpalovali kotouče. To bylo naším cílem. Ale vždycky se dá pracovat lépe. Za soupeři zatím zaostáváme v koncovce. To nám dělalo velké potíže, ale už na tom také pracujeme. Hlavním cílem pro tuto sezónu bylo zlepšit bruslení a dostat se více do hry. To se nám, myslím, podařilo a teď na to můžeme navázat v další sezóně.

HKK: Lze výkony / pokrok některého hráče vyzdvihnout?
JK: Nerad bych vyzdvihoval konkrétního hráče. Myslím, že samy děti vědí, jak a v čem se zlepšily. Poznají to na sobě. Každý hráč v týmu se v něčem zlepšil. V tomto ročníku je pár hráčů, kteří už jsou "zkušenější" a jsou déle na ledě. Ti tvoří takové jádro, které bylo schopné hrát s kterýmkoliv týmem. Na tyto hráče teď chceme nabalovat ty ostatní, kteří třeba začali později. Už tuto sezónu jsme měli asi dva nebo tři hráče, kteří začali hrát později a podařilo se jim dotáhnout se k těm ostatním.

HKK: Co pokládáte za svůj největší osobní úspěch?
JK: Když budu mluvit o této sezóně a o trénování dětí, tak bych nemluvil o nějakém svém osobním úspěchu… Je to o těch dětech. Hlavní je, aby je to bavilo, aby se nám podařilo vtáhnout je do hry. Jedině tak je bude hokej bavit a budou do něj zaujatí. Věřím, že u většiny se mi podařilo tento zápal, zatím alespoň částečně, vybudovat. Pak mám radost z toho, že se mi podařilo domluvit spoustu zápasů. Doma jsme odehráli tři přátelské turnaje. Během sezóny jsme se utkali ve vyrovnaných zápasech se soupeři jako je Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Slovan Bratislava a dalšími více či méně věhlasnými týmy z Čech i Moravy.

HKK: Jsou nějaké věci, které zpětně hodnotíte jako chybu a v budoucnosti se jim chcete vyhnout?
JK: V naší kategorii trénovali kromě ročníku 2008 i někteří kluci ročníku 2007. Mrzí mě, že jsme je nemohli zapojit do více utkání. Dále mi ze začátku sezóny chvíli trvalo, než jsem všechny poznal, zjistil jsem, co a jak v klubu chodí… Tím jsem ztratil chvíli času a nepracoval s kluky tak, jak jsem si představoval. Tomu se budu chtít v nové sezóně vyvarovat.

HKK: Kombinoval jste studium, trénování a hraní za A-tým. Jak jste to stíhal?
JK: Někdy to bylo dost složité. Kvůli škole jsem musel pár utkání a tréninků za A-tým vynechat. Nejhorší je pro mě cestování. Sice jsem na cestování zvyklý, ale když to spočítám, tak mi to za den zabírá 3 – 4 hodiny času. Do školy jezdím do Prahy na Žižkov a několikrát v týdnu i na Chodov. Během semestru občas školu lehce zanedbávám, abych se mohl účastnit všech tréninků, a pak to musím dohánět ve zkouškovém období… Po trénincích dětí většinou na zimáku zůstávám až do večera a jdu na svůj trénink. Snažím se to dělat tak, abych stíhal všechno, ale někdy to úplně nejde.

HKK: Váš plán do letní přípravy a sezóny 2017/18
JK: V příští sezóně budu trénovat mladší žáky. Některé kluky tam znám více, některé méně. Takže letní příprava bude také o tom, abych všechny hráče poznal. V trénincích budeme hrát hodně her, dále se zaměříme na obratnost, rychlost a práci s kotoučem. 

Díky za rozhovor

 
Utkání A-tým
Muži | středa 22.11.2023, 18:00
HC Stadion Vrchlabí - HK Kralupy nad Vltavou
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
 
Muži | sobota 18.11.2023, 15:00
MOSTEČTÍ LVI - HK Kralupy nad Vltavou
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
 
Muži | středa 15.11.2023, 18:30
26. kolo
2:3
HK Kralupy - HC Příbram
 
Utkání mládeže
Junioři | neděle 11.02.2024, 17:45
26. kolo
0:0
HC Mělník - HK Kralupy
 
Dorost | neděle 19.11.2023, 16:40
14. kolo
6:1
HK Kralupy - HC Roudnice
 
Starší žáci | neděle 19.11.2023, 11:25
13. kolo
HK Kralupy - Slavia Praha
 
Partneři
Škola hokejových talenů
Pojď hrát hokej
Aktuální články
Venkovní sérii zakončí naše áčko středeční odvetou ve Vrchlabí

Nelichotivou sérii porážek se naše áčko pokusí ve středu večer zlomit v posledním listopadovém venkovním utkání na ledě Stadionu...

 
Dorost o víkendu 1:1

V sobotu po dobrém výkonu prohra ve Slaném, v neděli jednoznačné vítězství nad Roudnicí 

 
Tři body Venci Zídka na výhru v Mostě nakonec nestačily

16. druholigové kolo zavedlo naše áčko ke třetímu listopadovému venkovnímu zápasu do Mostu, kde se rvalo o ukončení nelichotivé série...

 
Junioři vyhráli v Černošicích
 
Áčko vyráží za odvetou do Mostu, dokáže Lvy obrat o další body?
 
První Příbram v Kralupech musela dotahovat, nakonec bere těsné vítězství
 
Nabitý víkend SŽ B
 
Středeční předehrávka s atraktivním soupeřem, do Kralup míří první Příbram!
 
V sobotu povinné vítězství, v neděli prohra
 
Oslabené áčko v Chebu neuspělo
 
 
© eSports s.r.o. & HK Kralupy nad Vltavou RSS